sobota, 28 września 2013

Deser z masą migdałową

Macie ochotę na odrobinę czegoś bardzo słodkiego, a zarazem wartościowego. Taka jest masa migdałowa. Żeby nie przesłodzić, połączyłam ją z galaretką owocową, jogurtem, dorzuciłam owoc i wyszło coś takiego:


  • garść migdałów
  • kilka daktyli
  • 3 łyżki sezamu
  • ok. 2-3 łyżki kaszy jaglanej
  • ew. łyżka płynnego miodu
  • ryż preparowany
  • galaretka owocowa
  • jogurt naturalny
  • banan

Przygotować galaretkę wg. przepisu na opakowaniu i rozlać do szklaneczek. Schłodzić. Migdały, daktyle, sezam, ugotowaną kaszę jaglaną, ew. miód zmiksować. Masę zmieszać z ryżem preparowanym i wyłożyć na gotową już galaretkę. Na wierzch położyć pokrojonego w talarki banana i polać jogurtem. Całość schłodzić w lodówce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz