O gotowaniu dla dzieci i nie tylko dla dzieci... O codzienności z maluchem:) Bonifacy, to miś mojego dziecka. Ma koszulkę z napisem "Bo", więc został Bonifacym. Jest taki sobie, potargany i pocerowany już nieco, ale bardzo kochany, przytulany, karmiony i całowany. Bonifacy czasem z nami "gotuje" w kuchni:)
sobota, 4 maja 2013
Ciasto z porzeczkami i bezą
Kwaśne porzeczki, słodka beza i ciasto. Kto lubi takie połączenia będzie zadowolony. W zamrażalniku został mi ostatni woreczek czarnych porzeczek i upiekłam z nimi ciasto. Znakomicie wychodzi także z czerwonymi porzeczkami. Przepis znalazłam rok temu tutaj: http://mojekucharzenie.blox.pl/2009/07/Ciasto-porzeczkowe.html Jedyna zmiana to gęsty jogurt zamiast śmietany, której akurat nie miałam w domu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz