niedziela, 24 lutego 2013

Sałatka z fetą, pitą i pomidorkami

Dziś wieczorem pomyślałam o kolacji z serem, chrupiącym chlebkiem i pomidorkami. Kolacja dla dorosłych, bo mój syn nie je jeszcze fety, oliwek i nie wiem, czy pita nie byłaby dla niego za twarda. Zimą nie podaję mu też sałaty i pomidorów - poczekamy na nie jeszcze z 3 miesiące.


  • ser feta
  • pomidorki koktailowe
  • sałata zwykła lub lodowa
  • oliwki
  • chlebek pita
  • bazylia
  • oliwa

Chlebek pita podpiekamy w piekarniku i łamiemy na kawałki. Pomidorki kroimy na pół. Sałatę targamy na mniejsze cząstki. Składniki układamy na talerzu. Posypujemy bazylią i polewamy oliwą. Chlebki można jeść palcami, maczając w oliwie. Zamiast oliwy można polać domowym sosem czosnkowym.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz