wtorek, 26 lutego 2013

Surówka z selera naciowego

Zimą mamy czasem problem z surówkami. Brak świeżych warzyw daje się we znaki. Niedawno odkryłam w kuchni selera naciowego. Soczysty, delikatny w smaku i dostępny zimą - idealny na zimową surówkę. Dostałam od koleżanki taki oto przepis.





  • seler naciowy
  • ogórki kiszone
  • jabłko
 
sos:
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • łyżeczka miodu
  • pieprz
Selera myjemy i obieramy z włókien, kroimy na małe kawałki, ogórki na grubą kostkę, jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, doprawiamy sosem i gotowe.




 

 

Jeśli chcemy podać surówkę dziecku, trzeba obrać ogórki ze skóry  i bardziej rozdrobnić całość (zetrzeć na tarce albo pokroić w drobną kosteczkę). Można też doprawić samą oliwą.
 
CzM dziękuję za przepis:)

2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, niechcący usunęłam komentarz... Tak, to jest jak się pisze z Maluchem na kolanach. Mogę prosić o napisanie jeszcze raz:)?

      Usuń