środa, 9 października 2013

Krem ze szczawiu


Gęsta, kremowa zupa i grzanki są doskonałe na jesienny obiad. Danie przeznaczone dla dorosłych i starszych dzieci.
 


 
  • słoik przecieru ze szczawiu
  • kawałek mięsa, np. noga z kurczaka
  • 3 ziemniaki
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • ew. natka pietruszki, selera, liście pora
  • ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • domowa przyprawa
  • sól
  • pieprz
  • jogurt naturalny
  • grzanki

Z mięsa, warzyw i przypraw gotujemy bulion (wody nie może być za dużo). Dodajemy przecier ze szczawiu. Pod koniec gotowania wyjmujemy ziele angielskie, liście laurowe, natkę. Zupę miksujemy. Podajemy z grzankami albo z jajkiem na twardo.



 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz