- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawalek selera
- kawałek indyka
- jajko
- bułka tarta
- domowa przyprawa
- sól
O gotowaniu dla dzieci i nie tylko dla dzieci... O codzienności z maluchem:) Bonifacy, to miś mojego dziecka. Ma koszulkę z napisem "Bo", więc został Bonifacym. Jest taki sobie, potargany i pocerowany już nieco, ale bardzo kochany, przytulany, karmiony i całowany. Bonifacy czasem z nami "gotuje" w kuchni:)
poniedziałek, 4 marca 2013
Pasztecik z indyka i warzyw
Lubicie pasztety? Ja od czasu do czasu mam ochotę na bułeczkę z pasztecikiem. Nic prostszego - kupić w sklepie i gotowe. Ale dziecku bym tego nie dała... W składzie pasztecików jest często mięso oddzielane mechanicznie, czyli w wolnym tłumaczeniu nierzadko są to resztki, które zostają w zakładach mięsnych, całość często jest konserwowana chemicznie i mocno tłusta. A przecież pasztet może być zdrowy, pyszny i nie ociekać tłuszczem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz