czwartek, 7 marca 2013

Zupka burakowa

Pyszny, zdrowy, pełen wartościowych składników - idealny w zimowym menu: burak. Kojarzy nam się z barszczykiem czerwonym (niestety często z torebki) albo buraczkami zasmażanymi do obiadu. Dziś proponuję dla maluchów zupkę burakową.


  • podstawa do zupki
http://wkuchnizbonifacym.blogspot.com/2013/02/podstawa-do-zupki-dla-dziecka.html
  • 1 nieduży burak
  • majeranek
  • jogurt

Gotujemy podstawę do zupki. Buraka kroimy w drobną kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny (dla małych dzieci można pominąć). Dodajemy do podgotowanej podstawy. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy majerankiem i jogurtem. Jeśli całość zmiksujemy, wyjdzie krem z buraków.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz